Pagini

Windows 8 phone

Microsoft a prezentat Windows Phone 8 pe 29 octombrie 2012 (cu numele de cod Apollo). Este a doua generație a sistemului de operare Windows Phone care înlocuiește Windows Phone 7. Înlocuiește arhitectura anterioară bazată pe Windows CE cu un kernel bazat pe Windows NT.
Core
Sprijină procesoarele multi-core până la cele cu 64 de nuclee, rezoluțiile de 1280 x 720 (720p) sau 1280 x 768 (WXGA) față de Windows Phone 7 care suporta nativ dar rezoluția de 800 x 480 (WVGA). Windows Phone 8 este primul sistem de operare mobil de la Microsoft pentru a utiliza Windows NT kernel-ului, care este același nucleu care ruleaza Windows 8. Sistemul de operare se adaugă sistemul de fișiere îmbunătățit, drivere, stive de rețea, componente de securitate, suport mass-media și motor grafic (DirectX).[3] Dispune de tehnologia NFC pentru etichete și plăți, precum și un suport pentru carduri SD dincolo de expansiune inițială brut.

Web

Internet Explorer 10 în Windows Phone 8 are același motor care se găsește în IE pentru Windows 8. Cele mai multe dintre îmbunătățirile sunt eficiență mai mare, timpul de randare mai rapid, accelerare grafică hardware și suport pentru HTML5 mai bun ca Internet Explorer 9. Susține filtrarea linkurilor spam (SmartScreen), "find on page", Do Not Track și partajarea prin NFC. Microsoft inclus o caracteristică pentru IE 10 care reduce utilizarea datelor - folosind un serviciu de proxy bazat pe cloud pentru limitarea datelor utilizate și pentru comprimarea traficului web.

Interfaţa Windows Phone, pe care unii utilizatori au criticat-o din cauza rigidităţii, s-a bucurat şi ea de atenţie. Până acum, Windows Phone a folosit patru coloane verticale Live Tiles, doar începând cu actualizarea GDR 3 existând opţiunea afişării a şase coloane, dar numai în cazul telefoanelor ale căror ecrane au o diagonală mai mare de 5”. De acum înainte, utilizatorii vor putea alege unul dintre aceste două moduri de afişare fără nici o restricţie, beneficiind în plus şi de un suport pentru transparenţe care va da mai multă viaţă mediului grafic din Windows Phone prin afişarea unui wallpaper în cadrul Live Tiles.

Am lăsat pentru final cea mai importantă noutate: noul asistent digital Cortana. O replică pentru Google Now din Android sau Siri din iOS care preia câte ceva de la amândouă, Cortana va înlocui complet vechiul serviciu de căutare din Windows Phone şi va fi bazat pe motorul de căutare Bing.  Noul asistent digital va colecta iniţial diverse date despre utilizator, şi va agrega apoi conţinutul relevant într-un caiet digital pe care utilizatorul îl va putea consulta direct sau prin comenzi vocale. Aplicaţia promite că va avea un comportament inteligent, putând analiza diverse informaţii din surse multiple şi putând face legătura între acestea pentru a oferi sfaturi relevante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu